Cooperative care – suradnja za njegu i skrb bez stresa

FORCE FREE ŠKOLOVANJE / TEČAJEVI

Naši programi namjenjeni su i prilagođeni odraslima i djeci; štencima, pubertetlijama, odraslim i starijim psima → od razumijevanja njihovih potreba do učenja kako pravilno komunicirati s psom.
Kvalitetan odnos sa psom temelji se na povjerenju. Force free je znanstveno utemeljena metoda rada bez upotrebe sile, prisile, prijetnji ili zastrašivanja ili nanošenja boli životinji ili na bilo koji drugi način nanošenje štete životinji. Zašto neki tvrde da Force free trening ne funkcionira – funkcionira ali zahtjeva vještinu i pravilan trening!!

Cooperative care – suradnja za njegu i skrb bez stresa

Individualni rad i u malim grupama

Kooperativna skrb uključuje obuku životinje ne samo da tolerira postupke rukovanja, već da bude i aktivan, voljan sudionik u tim radnjama. Svi skrbnici u nekom trenutku trebaju obaviti neke za psa često nelagodne radnje, bilo kod kuće, kod veterinara ili groomera. Kako bi pridobili pse da svojevoljno sudjeluju u tim radnjama preporuka je naučiti ih osnovnim ponašanjima za njegu i skrb. Na taj način biti će vam olakšano izvršavanje određenih radnji, a psu smanjen stres.

Učimo i vježbamo:
– Razumijevanje psećeg ponašanja i govora tijela
– Držanje ispod brade
– Leći opušteno na bok
– Suzdržanost – mirno toleriranje fizičkog sputavanja (obgrliti rukama kao da čemo ga podići)
– Brnjica
– Pregledavanje šapa i nokti
– Pregledavanje usta i zubi
– Uzimanje ljekova
– Inekcija/vađenje krvi
– Pregled očiju
– Pregled ušiju

on line prijava